Win-Win, berättelsen där poängen bara är.


Det är med stor glädje Wistories presenterar United Hearts som samarbetspartner. Det är en genuint välgenomtänkt organisation med samma långsiktiga arbetssätt som jag själv värdesätter så mycket. Vardagen där ser helt annorlunda ut än för oss här i Sverige. Maten är spartansk och består till stor del av bönor och ugali, en slags gröt gjort på majsmjöl. När jag var på väg hem från Tanzania och satt på tåget inför slutstation Göteborg ropade de ut ett erbjudande om räklandgång och vitt vin i högtalarna. Fullt normalt för ett tåg, otänkbart för mig efter bara ett par veckor på plats bland barnen. Utropet var bland det mest surrealistiska jag varit med om och det går inte att förklara för den som inte upplevt kontrasten. Barnen i Moyo Kwa Moyo behöver mycket, men fokuserar mer på det som finns än det som fattas. Vi har mycket att lära av dem. En av de viktigaste lärdomarna från den resan var hur mycket en person kan påverka, speciellt tillsammans med en handfull likasinnade. Eldsjälarna som driver barnhemmet gör en jätteinsats för världen som kommer att sprida sig som ringar på vattnet under lång tid framöver. Jag är tacksam för att ha fått ta del av deras arbete och kunna hjälpa till på mitt sätt här hemifrån. Vi har nu beslutat att fem kronor för varje såld barnbok för överskådlig tid framöver ska gå till deras verksamhet. Baadaye!/Vi ses!

#bild #UnitedHearts #Välgörenhet #Tanzania #samarbetspartner

Featured Posts
Recent Posts
Search By Tags
Inga taggar än.
Follow Us
  • Facebook Classic
  • Twitter Classic
  • Google Classic