Wistories partners,
i bokstavsordning:

Åse Bergström

Illustratör

Åse Bergström är en ny stjärna på den svenska illustratörshimlen och som hon lyser!

David drömmer om Dracula, utgivning 2017, är hennes första barnboksprojekt, skapat i tätt samarbete med Johanna Glembo på ett sätt som höjt slutresultatet till nya nivåer. Hennes favorittekniker är blyerts och vattenfärg. Uppväxten i de småländska skogarna fylldes med berättelser om troll och knytt vilket gjort ett bestående intryck, som reflekteras i hennes konstnärsskap. Alstren har ofta en melankolisk känsla som tangerar fint med svensk sagotradition. Här växer det fram lekfullhet bland skuggorna och skuggor bland lekfullheten. Steampunk och drakar är andra favoriter. Till våren 2019 planeras duons andra bok tillsammans: Mamma Känguru. Namnet till trots är det en mörkare berättelse som passar Åses tecknarstil väl.

Daniel Borg

Illustratör

Daniel Borg är en erfaren illustratör med hjärtat på rätta stället. Det viktigaste för honom är att förmedla känslor i bilderna. Han eftersträvar även att inspirera sina läsare. När det blir riktigt lyckat – och det blir det med Daniel – kan de små se hur han gjort och ta efter tekniken, samtidigt som vi vuxna ser andra dimensioner. Tidigare i sin karriär har Daniel gjort en hel del verk med naturmotiv och nordiska sagor i centrum. Genom samarbetet med Wistories får han tillfälligt återvända till sådana miljöer. Förlagets första samarbete med Daniel som illustratör har nämligen trollska toner, i dubbel mening. Boken heter Ongerollernas land och tar upp ett ständigt aktuellt ämne: Frånvarande föräldrar och var dessa ska förvaras. Ålder 6-9 år, med planerad utgivning 2019/2020.

 

Mer om Daniel finns här: portfolio

Johanna Glembo

Förläggare och författare

Johanna Glembo är förlagets grundare och ansvarig utgivare, samt även författare till förlagets första barnbok. Mottot är: ”Rom byggdes inte på en dag” och för henne är det långsiktigheten som motiverar till ett eget förlag. Hon vill bygga Wistories på ett sätt som gör att morgondagens vuxna jämställer loggan med vackra minnen från sin barndom. Med ett sådant högt ställt mål krävs ett medvetet kvalitetsarbete och långvariga samarbeten med illustratörer, författare och andra partners. Lockelsen ligger även i att kunna göra något gott för världen, därav det täta samarbetet med den fantastiska välgörenhetsorganisationen United Hearts, som Johanna besökt på plats i Tanzania.

Annelie Karlsson

Författare

Annelie Karlsson är personalvetaren som tog en timeout från en hektisk tillvaro. Hon lyssnade in både sin farmor och sitt eget hjärta för att mejsla fram berättelsen om Flickan och kriget. Att få berätta Hellas historia är en förverkligad livsdröm. Flickan och kriget är Annelies första bok, förhoppningsvis av många.

Anna-Carin Svanå

Illustratör

Anna-Carin Svanå är lektör, författare och illustratör. Boken Flickan och kriget är hennes första illustratörsuppdrag för Wistories, men hon är utgiven på flera förlag sedan tidigare, både som författare och illustratör.

United Hearts

Välgörenhetsorganisation

United Hearts är en liten organisation i hjärtat av Tanzania som driver barnhemmet Moyo Kwa Moyo (= hjärta till hjärta). Samarbetet mellan dem och Wistories startade samtidigt som förlaget. Redan då med löftet om att varje såld barnbok ska generera en peng till deras viktiga arbete. För varje såld bok skänker vi 5 kr till deras verksamhet. I framtiden hoppas United Hearts att kunna hjälpa ännu fler barn till skola, välmående och goda framtidsutsikter.

 

Läs mer här:
www.unitedhearts.se
 
www.facebook.com/uhsverige

www.instagram.com/uhsverige

 

Kontakt: info@unitedhearts.se
 

Vill du också stödja dem så gör du det här:

Bankgiro 548-1684

Swish 123-084 51 31

Please reload