UTGIVNA BÖCKER

 

flickan_och_kriget_medium.jpg
Flickan och kriget

ISBN-978-91-984006-1-8

När syskonen Antonio och Liv berättar om sin skoldag för gammelfarmor säger hon något som de aldrig kunnat föreställa sig. Idag ska de få höra allt om hennes liv innan hon kom till Sverige.

Det här är den sanna berättelsen om Hella, en polsk flicka som tillfångatogs av nazister och sattes i koncentrationsläger.

Helena ”Hella” Glowacki (senare Karlsson) överlevde förintelsen och kom till Sverige efter andra världskriget. Hon blev nittiotre år gammal (1923-2017) och talade med sitt barnbarn Annelie om vad hon upplevt. Resultatet är den här boken, skriven för att minnas vår historia och vad som hände.

Bokomslag
David drömmer om Dracula

ISBN-978-91-984006-0-1

Alla har vi varit små och haft mardrömmar. De kommer någon gång i förskoleåldern och ju livligare fantasi barnet har, desto värre blir de nattliga plågorna, för alla i huset. Det här ville författaren Johanna Glembo och illustratören Åse Bergström råda bot på. Resultatet är berättelsen om David, som tillsammans med sin mamma bekämpar nattmonstren. Med humor och värme skapar boken en möjlighet till dialog mellan barn och föräldrar och kanske också en lösning?